De Franse president Emmanuel Macron heeft besloten om de ongevaccineerden van zijn land naar Oekraïne te sturen. Zij zullen gaan meevechten aan het front tegen de Russen, die momenteel bezig zijn om de hoofdstad Kyiv over te nemen met bommen en kogels. Macron probeert hiermee de ongevaccineerden het leven zo zuur mogelijk te maken. Hij hoopt dat zijn niet-gevaccineerde deel van de bevolking zich hierdoor alsnog laat prikken tegen corona.

Of dit militair ingrijpen is door een NAVO-land? Nee, zo zegt de Franse regering. De ongevaccineerden zijn immers staatsloos: zij hebben hun paspoort moeten inleveren.

Het lijkt in ieder geval te werken. Na zijn besluit is de Franse vaccinatiegraad stijl omhoog gegaan. Vanmiddag waren de vaccinatiestraten in Parijs en omstreken bomvol: tienduizenden Fransen zaten daar in de rij om zich in te enten en zo een uitzending naar het land in puin te voorkomen.

Of niet-gebooste mensen ook naar het Oost-Europese land gestuurd zullen worden, is niet duidelijk. De Franse regering, noch Macron zelf hebben zich daar over uitgesproken.

Net binnen