Een man van middelbare leeftijd in Dordrecht heeft een hartaanval gekregen nadat hij de horrorfilm GIDEON heeft gekeken. De docufilm gaat over het vermeende mondiale complot waarin regeringsleiders gezamenlijk zouden optrekken om de agenda van het World Economic Forum door te drukken te midden van de coronacrisis. De man is daar zo erg van geschrokken dat hij een hartaanval heeft gekregen, zo vertelt zijn dochter anoniem aan het ANP. Of was het Van Meijeren, die prominent aanwezig is in de film, van wie hij het kreeg?

Het gaat naar omstandigheden goed met de man. Hij is met succes gereanimeerd en ligt buiten levensgevaar in het plaatselijke ziekenhuis waar hij is opgenomen. Wel heeft hij mogelijk blijvend hersenletsel gekregen door de aanval.

Op Twitter gaat een petitie rond om de documentaire te verbieden daar het dus ongezond blijkt te zijn voor mensen om ernaar te kijken. De productie werd eerder deze maand nog door Pathé in de ban gedaan, nadat Forum daar een zaal voor huurde. FvD heeft in een reactie aangegeven dat ze een disclaimer zullen plaatsen bij de video.

Net binnen